ACADEMY OF MEDICAL SCIENCES OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

Imenovani novi clanovi AMNuBiH

Uvazene kolegice i kolege Akademici,

Danas je zadnji dan zadatog roka za elektronsko glasanje o prijedlogu prijema 5 novih clanova akademika AMNuBiH, po osnovu konkursa koji je bio raspisan u mjesecu martu i aprilu, a o cemu se ocitovao i Nominacioni Odbor i predlozio listu kandidata za prijem, a to su:

Profesori: Enisa Mesic, Senaid Trnacevic, Sefik Hasukic, Mirza Biscevic i Doncho Donev.

S obzirom da je vise od 50% clanova Skupstine AMNuBiH pozitivno glasalo za sve kandidate, ovim putem Vas obavjestavam da je nasa Akademja dobila PET novih clanova.

Svim kandidatima CESTITAM u svoje ime i ime Odbora koji je proveo proceduru izbora i zelim im sretnu i uspjesnu saradnju u svim aktivnostima koje realizira nasa Akademija.

Nazalost, moram ovom prilikom istaci i neugodnu konstataciju da je nekolicina nasih clanova i dalje vrlo inertna u svim dosadasnjim aktivnostima Akademije, a narocito se to pokazalo u zadnjim – Dani AMNuBiH organizirani u decembru 2018. godine, te neodgovorno ponasanje oko realizacije konkursa i izbora novih clanova, dovelo me je u poziciju i namjeru da koristim napisane obaveze iz Statuta AMNuBiH i predlozim OPOZIV nekih clanova, o cemu treba da se izjasni Eticki komitet AMNuBiH. O tom potom.

Zvanicnu promociju izbora novih clanova koja podrazumijeva javno predstavljanje kandidata i njihovo pristupno predavanje, te dodjelu certifikata AMNuBiH, dogovorit ce uzi Upravni odbor s kandidatima (mjesto i vrijeme) o cemu cete biti obavjesteni putem mejla i zvanicne web stranice – www.amn.ba. Na moj prijedlog da to bude Tuzla u drugoj sedmici juna odgovorio je mali broj nasih clanova. I to je bio jedan od razloga sto sam napisao prethodni tekst. Ako Vam to ne odgovara, onda ceremoniju mozemo pomjeriti za jesen i organizirati Svecanu promociju povodom proslave 10. godisnjice AMNuBiH. Cekam pismene komentare i preporuke, o cemu ce se oficijelno ocitovati Upravni odbor AMNuBiH i dati zvanicno misljenje i stav.

S postovanjem.

Izet Masic
Predsjednik AMNuBiH

ABOUT USMEMBERSCONTACTJOURNALSNEWSAcademy of Medical Sciences of Bosnia and Herzegovina
Mis Iribina 11, 71000 Sarajevo 
Bosnia and Herzegovina
CONTACT
dot-circle-o